Banner

Brood is goud.

Toon aanbod
Sterker nog: je uitgedroogde restjes brood van eergisteren zijn goud, als we Massimo Bottura (1962) mogen geloven. De Italiaanse chef, geboren in Modena, groeide op onder de keukentafel met uitzicht op de knieën van oma Ancella. Elke ochtend vochten hij en zijn broers om de laatst restjes brood van de vorige avond om in de zuppa di latte te dopen, warme melk met suiker en een scheutje koffie. De smaak uit zijn jeugd werd een obsessie, een sentiment dat hij wilde vertalen naar nu.

Recept driesterrrenchef Massimo Bottura – See All This #21
Pasta met munt en broodkruimpesto (voor 6 personen)

PESTO
~ 200 g basilicumblaadjes
~ 50 g peterselieblaadjes
~ 120 g muntblaadjes
~ 25 g oudbakken brood, fijn verkruimeld
~ 2 knoflooktenen, gehakt
~ 2 eetlepels plus 2 theelepels extra vergine olijfolie
~ 50 g van het blok geraspte Parmigiano Reggiano, plus wat extra voor erbij
~ 1 eetlepel zeezout
~ 5 ijsblokjes

PASTA
~ 1 eetlepel grof zeezout
~ 600 g fusilli (of andere korte pasta)
~ 2 eetlepels extra vergine olijfolie


Maak eerst de pesto. Doe de basilicum, peterselie, broodkruim, munt, knoflook en ijsblokjes in een blender of keukenmachine en pulseer ze fijn. Voeg de olijfolie, Parmigiano en zout toe en pulseer alles goed door elkaar. Breng een grote pan licht gezouten water op matig vuur aan de kook en kook de fusilli al dente. Hussel de pasta met de pesto door elkaar, strooi er geraspte Parmigiano over en ga aan tafel. Buon appetito!

Wijntip: 2019 Vinnae - Venezia- Giulia, Vinaioli Jermann.
Wijnproducent Silvio Jermann is net als Bottura een icoon in Italië. Deze Vinnae heeft aroma’s van geel fruit, witte bloesem en specerijen: goed gestructureerd, met een mooie mineraliteit, fijne kruiden en een zest van citrus.