Recept driesterrrenchef Massimo Bottura – See All This #21
Pasta met munt en broodkruimpesto (voor 6 personen)
PESTO
~ 200 g basilicumblaadjes
~ 50 g peterselieblaadjes
~ 120 g muntblaadjes
~ 25 g oudbakken brood, fijn verkruimeld
~ 2 knoflooktenen, gehakt
~ 2 eetlepels plus 2 theelepels extra vergine olijfolie
~ 50 g van het blok geraspte Parmigiano Reggiano, plus wat extra voor erbij
~ 1 eetlepel zeezout
~ 5 ijsblokjes
PASTA
~ 1 eetlepel grof zeezout
~ 600 g fusilli (of andere korte pasta)
~ 2 eetlepels extra vergine olijfolie
Maak eerst de pesto. Doe de basilicum, peterselie, broodkruim, munt, knoflook en ijsblokjes in een blender of keukenmachine en pulseer ze fijn. Voeg de olijfolie, Parmigiano en zout toe en pulseer alles goed door elkaar. Breng een grote pan licht gezouten water op matig vuur aan de kook en kook de fusilli al dente. Hussel de pasta met de pesto door elkaar, strooi er geraspte Parmigiano over en ga aan tafel. Buon appetito!
Wijntip: 2019 Vinnae - Venezia- Giulia, Vinaioli Jermann.
Wijnproducent Silvio Jermann is net als Bottura een icoon in Italië. Deze Vinnae heeft aroma’s van geel fruit, witte bloesem en specerijen: goed gestructureerd, met een mooie mineraliteit, fijne kruiden en een zest van citrus.