De wijnwinkel van Haarlem


Nog altijd is de wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem dé plek waar u heerlijk kunt snuffelen tussen de vele wijnflessen, wijnadvies kunt krijgen en in ontspannen sferen nieuwe wijnen kunt proeven. We heten u graag welkom in onze mooie winkel en in de sfeervolle, historische wijnkelders!

Lange tijd werd er vanuit gegaan dat Wijnkoperij Okhuysen in 1867 werd opgericht en sinds de oprichting in de Gierstraat heeft gezeten. Enige tijd geleden is ontdekt dat de heer F. Okhuysen in 1862 al een wijnhandel voerde op de Bakenessergracht in Haarlem. J.A. Okhuysen verhuisde de zaak in 1867 naar de huidige locatie in de Gierstraat, zo getuige een steen met dit jaartal en een druiventros erop.

Wij zijn u graag van dienstEva van Rodenrijs - Wijnadviseur
Eva's wijnvirus ontstond tijdens haar stage tussen de Beaujolais wijngaarden voor de Hogere Hotelschool. Na een carrière waarin ze alle facetten van de horeca heeft doorlopen - van toprestaurant tot koffiebar - wil ze zich nu nog meer verdiepen in wijn. In de winkel ontpopt Eva zich als een echte wijnspecialist, de eerste cursussen staan ​​al gepland.
Evawinkel huidige favoriet:

Coen Brandhorst - SDEN3
Mensen blij maken met het juiste wijnadvies ziet hij als zijn belangrijkste taak wanneer hij in de winkel staat. In zijn werk als journalist schrijft hij over alle mogelijke onderwerpen. Privé speelt wijn al tientallen jaren een belangrijke rol in zijn leven. Met het toelatingsbewijs voor de vinologen-opleiding in de hand is Coen vastberaden om ook dat diploma te gaan halen.
Coen's huidige favoriet:

Menno Wigmore - WSET Diploma Course
Menno startte zijn carrière als vormgever en projectleider bij ontwerpbureaus in het binnen- en buitenland. Na het behalen van de WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, maakte hij van zijn passie voor wijn zijn werk. Met enthousiasme en kennis geeft hij wijnadviezen in onze winkel. Menno volgt op het moment de WSET Level 4 Diploma Course.

Cente Oostlander - Register Wijndocent, Vinoloog
Jaren geleden werkte Cente al bij ons in de prachtige winkel in de Gierstraat. Na een uitstap in de horeca (als restaurateur, gastheer en sommelier) en na te werken als wijnhandelaar, keerde hij terug op het oude nest. Momenteel vervult Cente meerdere rollen. Zo verzorgt hij onze wijnopleidingen, geeft proeverijen en cursussen en doet personeelstrainingen voor restaurants. 
Cente's huidige favoriet:

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!