Winkel

De wijnwinkel van Haarlem

Nog altijd is de wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem dé plek waar je in een ongedwongen sfeer kunt rondkijken, wijnadvies kunt krijgen en proeven. We heten je graag welkom in onze mooie winkel en in de sfeervolle, historische wijnkelders!


Lange tijd werd er vanuit gegaan dat Wijnkoperij Okhuysen in 1867 werd opgericht en sinds de oprichting in de Gierstraat heeft gezeten. Enige tijd geleden is ontdekt dat de heer F. Okhuysen in 1862 al een wijnhandel voerde op de Bakenessergracht in Haarlem. J.A. Okhuysen verhuisde de zaak in 1867 naar de huidige locatie in de Gierstraat, zo getuige een steen met dit jaartal en een druiventros erop.

Contactgegevens

Gierstraat 34
2011 GE Haarlem

vineus@okhuysen.nl +31 (0)23 53 12 240

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag: 9:30 - 18:00 uur
Zaterdag: 9:30 - 18:00 uur

Wij zijn u graag van dienst

Menno Wigmore

Menno Wigmore

Winkelmanager, WSET Diploma Course

Menno startte zijn carrière als vormgever en projectleider bij ontwerpbureaus in het binnen- en buitenland. Na het behalen van de WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, maakte hij van zijn passie voor wijn zijn werk. Met enthousiasme en kennis geeft hij wijnadviezen in onze winkel. Menno volgt op het moment de WSET Level 4 Diploma Course.

Max Funcke

Max Funcke

Wijnadviseur, Vinoloog

Max is een echte levensgenieter die vindt dat we in het leven meer mooie momenten moeten delen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wijn één van zijn passies is. Max deelt deze passie het liefst met zoveel mogelijk mensen. Voordat Max het team in de Gierstraat kwam versterken woonde hij in Valencia, maar hij komt oorspronkelijk uit Haarlem. Bij Okhuysen voelt hij zich als een vis in het water.