De wijnwinkel van Haarlem


Wij zijn met Hemelvaart gesloten.

Nog altijd is de wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem dé plek waar u heerlijk kunt snuffelen tussen de vele wijnflessen, wijnadvies kunt krijgen en in ontspannen sferen nieuwe wijnen kunt proeven. We heten u graag welkom in onze mooie winkel en in de sfeervolle, historische wijnkelders!

Lange tijd werd er vanuit gegaan dat Wijnkoperij Okhuysen in 1867 werd opgericht en sinds de oprichting in de Gierstraat heeft gezeten. Enige tijd geleden is ontdekt dat de heer F. Okhuysen in 1862 al een wijnhandel voerde op de Bakenessergracht in Haarlem. J.A. Okhuysen verhuisde de zaak in 1867 naar de huidige locatie in de Gierstraat, zo getuige een steen met dit jaartal en een druiventros erop.

Wij zijn u graag van dienstMenno Wigmore - Winkelmanager, WSET Diploma Course
Menno startte zijn carrière als vormgever en projectleider bij ontwerpbureaus in het binnen- en buitenland. Na het behalen van de WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, maakte hij van zijn passie voor wijn zijn werk. Met enthousiasme en kennis geeft hij wijnadviezen in onze winkel. Menno volgt op het moment de WSET Level 4 Diploma Course.
Menno's huidige favoriet:

Eva Boer-Rodenrijs - Wijnadviseur
Eva's wijnvirus ontstond tijdens haar stage tussen de Beaujolais wijngaarden voor de Hogere Hotelschool. Na een carrière waarin ze alle facetten van de horeca heeft doorlopen - van toprestaurant tot koffiebar - wil ze zich nu nog meer verdiepen in wijn. In de winkel ontpopt Eva zich als een echte wijnspecialist, de eerste cursussen staan ​​al gepland.
Eva's huidige favoriet:

Eric Fakkeldij - Wijnadviseur
Eric is geen onbekende in horeca wereld. Hij heeft veel facetten gezien: ooit begonnen in de keuken, van strandtent tot sterrenzaak; om na 15 jaar toch te switchen naar de bediening. Sinds 2019 werkzaam in - zoals hij zegt - ''de snoepjeswinkel” van Okhuysen. Eric volgt de opleiding voor vinoloog en hoopt deze na de zomer af te ronden.

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!