De wijnwinkel van Haarlem


Nog altijd is de wijnwinkel in de Gierstraat in Haarlem dé plek waar u heerlijk kunt snuffelen tussen de vele wijnflessen, wijnadvies kunt krijgen en in ontspannen sferen nieuwe wijnen kunt proeven. We heten u graag welkom in onze mooie winkel en in de sfeervolle, historische wijnkelders!

Lange tijd werd er vanuit gegaan dat Wijnkoperij Okhuysen in 1867 werd opgericht en sinds de oprichting in de Gierstraat heeft gezeten. Enige tijd geleden is ontdekt dat de heer F. Okhuysen in 1862 al een wijnhandel voerde op de Bakenessergracht in Haarlem. J.A. Okhuysen verhuisde de zaak in 1867 naar de huidige locatie in de Gierstraat, zo getuige een steen met dit jaartal en een druiventros erop.

In de maand december zijn wij extra open op onderstaande dagen:

Zondag 9-12, 12:00 – 17:30 uur
Zondag 16-12, 12:00 – 17:30 uur
Zondag 23-12, 12:00 – 17:30 uur
Maandag 24-12, 9:30 – 17:00 uur
Zondag 30-12, 12:00 – 17:30 uur
Maandag 31-12, 9:30 – 17:00 uur 
Op eerste en tweede kerstdag zijn wij gesloten. Ook zijn wij 1 en 2 januari gesloten.  

Wij zijn u graag van dienstMenno Wigmore - WSET Diploma Course
Menno startte zijn carrière als vormgever en projectleider bij ontwerpbureaus in het binnen- en buitenland. Na het behalen van de WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, maakte hij van zijn passie voor wijn zijn werk. Met enthousiasme en kennis geeft hij wijnadviezen in onze winkel. Menno volgt op het moment de WSET Level 4 Diploma Course.
Menno's huidige favoriet:

Bianca van der Ven - Register Vinoloog
Bianca is geboren en getogen in Auckland en wijn is altijd de rode draad in haar leven geweest, samen met goed eten. Bianca is Register Vinoloog. In onze winkel doet Bianca wat ze het leukste vindt: haar grote passie voor wijn delen met anderen.
Haar motto:
'Good wine starts & ends with a Smile!'
Bianca's huidige favoriet:

Cente Oostlander - Register Wijndocent, Vinoloog
Jaren geleden werkte Cente al bij ons in de prachtige winkel in de Gierstraat. Na een uitstap in de horeca (als restaurateur, gastheer en sommelier) en na te werken als wijnhandelaar, keerde hij terug op het oude nest. Momenteel vervult Cente meerdere rollen. Zo verzorgt hij onze wijnopleidingen, geeft proeverijen en cursussen en doet personeelstrainingen voor restaurants. 
Cente's huidige favoriet:

Marieke Beekman - Register Vinoloog
‘Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep en kom terug’ - Spinvis
 Marieke werkte al eerder bij Okhuysen en is eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Met haar ervaring als restaurateur, gastvrouw en vinoloog, werkt zij momenteel in de winkel aan de Gierstraat. Daarnaast geeft zij les op het ROC van Amsterdam als docent wijn & gastheerschap.
Marieke's huidige favoriet:

Michelle Zwaan - WSET Level 3 Advanced Certificate
Na tien jaar Amsterdamse horeca is Michelle terug in Haarlem. Michelle heeft door haar studie een achtergrond in reclame, communicatie en interieur maar wijn en goed eten blijven terugkeren in haar leven. Michelle is in het bezit van het WSET Level 3 Advanced Certificate.
Michelle's huidige favoriet:

Inloggen

E-mailadres:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren
Inloggen

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!
   
U bent opgenomen in het abonneebestand. Hartelijk dank voor uw aanmelding!