Alle blogs

Escaravailles: Vader en dochter samen aan het roer

Door Femke Pruis, 07 March 2024

Domaine des Escaravailles uit Rasteau is een vaste waarde in ons assortiment en heeft een grote fanschare binnen Okhuysen.

Verantwoordelijk voor dit succes zijn vader Gilles en dochter Madeline Ferran, derde en vierde generatie wijnmakers op Escaravailles. Het grootste deel van hun wijngaardareaal ligt in het hart van de cru Rasteau, waar de bodem rijk is aan kalk en de hooggelegen wijngaarden in terrasvorm zijn aangelegd op de steile hellingen. Die hoogte heeft er in 2021 voor gezorgd dat de vorst gelukkig geen rol van betekenis heeft gespeeld.

De vorst speelde gelukkig geen rol van betekenis

Femke Pruis

Toch was 2021 een uitdagend jaar voor de Ferrans met het overlijden van hun consultant Philippe Cambie. Niet alleen was Philippe een van Gilles’ oudste vrienden – zij kenden elkaar nog van de oenologiestudie in Montpellier – ook was Philippe verantwoordelijk voor de nodige kwaliteitsimpulsen op het domein. Die lijn wordt nu voortgezet door Gilles en Madeline, die hard bezig zijn om het domein biologisch gecertificeerd te krijgen. In november prijkte Escaravailles nog op de cover van La Revue du Vin de France, waarin hun wijnen onder de beste van de zuidelijke Rhône werden gerekend. Een meer dan terechte waardering!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod