Alle blogs

Georges Vernay: Emma zet de familielijn voort

Door Elisa Duivestein, 07 March 2024

Het was een geschenk uit de hemel toen het vermaarde Domaine Georges Vernay enkele jaren geleden bij ons aanklopte, op zoek naar een nieuwe importeur.

Dochter Emma liep in die tijd stage bij Jean-Louis Chave en had van hem gehoord dat ze bij Okhuysen moesten zijn. De familie Vernay en de AOC Condrieu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het was namelijk Francis Vernay die hier in 1932 viognier aanplantte en de druif daarmee voor uitsterven behoedde. Hij stond tevens aan de basis van de oprichting van de AOC Condrieu. De oorspronkelijke wijngaarden van het domein, zoals de Coteau de Vernon, behoren nog altijd tot de meest beroemde van de streek.

Viognier heeft vanwege een lage zuurgraad de mineraliteit van de bodem nodig

Elisa Duivestein

Na Francis zette zoon George het domein voort, later geholpen door zijn dochter Christine. Inmiddels is Christines dochter, Emma, ook in het bedrijf gekomen. Emma is nu al een fantastische ambassadeur voor het domein en bruist van de energie. Volgens haar is condrieu geen wijn met zuurtegraad, maar wel een met terroir. Omdat de viognier een hoge PH heeft en dus een lage zuurgraad, heeft het de mineraliteit van de bodem nodig. Die bij Vernay bestaat uit een unieke samenstelling van graniet met zwarte mica. Dit geeft wijnen met een enorme spanning. Het oogstjaar 2022 was een uitstekend jaar; over het algemeen vrij droog, maar gelukkig werden de wijngaarden in augustus getrakteerd op een goede dosis neerslag.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod