Larry Renardel de Lavalette
Manager Sales & Service, Vinoloog
Larry heeft niet alleen een hele lange naam, maar ook een lange staat
van dienst bij Okhuysen en daarmee een schat aan ervaring. Larry stuurt de
binnendienst aan, heeft een verregaande assortimentskennis en adviseert vele
relaties bij hun bestellingen. Italië is Larry zijn persoonlijke favoriet, maar
zijn kennis reikt -met name op het vlak van Bordeaux en Bourgogne- veel verder.
Larry's huidige favoriete wijn
Frizzante Nera Spago - Prosecco Colli Trevigiani
Job Joosse
Relatiebeheerder & Wijnadviseur, Magister Vini
Job begon ooit als sommelier en heeft ondertussen een veelzijdige functie bij Okhuysen. Zo is hij relatiebeheerder, schrijft voor de Vinée Vineuse en is onderdeel van het inkoopteam. Daarnaast verzorgt hij ook proeverijen en masterclasses. Job is in 2016 geslaagd voor de opleiding Magister Vini, de hoogste wijnopleiding van Nederland. Job is de elfde en tevens jongste Magister Vini tot nu toe.
Job's huidige favoriete wijn
Bellmunt - Priorat Tinto
Jonna Cupido
Wijnadviseur, Vinoloog i.o.
Jonna is onze nieuwste aanwinst op de afdeling verkoop
binnendienst. Werkelijk verzot van wijn zet zij haar carrière hierin voort. Van
leidinggevende in een wijnbar, naar het opzetten van een nieuwe
wijnspeciaalzaak, vele facetten heeft zij gezien of gedaan. Jonna werkte als
sommelier in diverse restaurants en rondt momenteel haar vinologenopleiding aan
de wijnacademie af. De beleving van wijn en de verbinding die het creëert laait
haar passie aan. Ook duikt ze graag in wijn-spijscombinaties, maakt ze
wijnreizen én deelt ze haar wijnervaringen op haar Instagram pagina.
Jonna's huidige favoriete wijn
Savadonnay - Côtes du Jura
Niels Ypenburg
Wijnadviseur, Vinoloog
Niels is een van de drijvende krachten achter de schermen, naast
administratie en verkoopadvies is hij verantwoordelijk voor databasemanagement en
statistiek. Via zijn vader (ook wijnhandelaar) vergaarde hij de nodige kennis
over Duitse wijnen, maar er zijn weinig gebieden waar Niels niet graag een glas
wijn uit drinkt.
Niels huidige favoriete wijn
Encinas - Bierzo
Sophia van Wechem
Wijnadviseur, WSET3
Naast een passie voor wijn, heeft Sophia ook een liefde voor koffie. De afgelopen tien jaar was zij namelijk coffeebard bij Nespresso. Sophia is geen onbekende voor Okhuysen, haar ouders zijn al sinds jaar en dag klant en zo kwam Sophia ook uiteindelijk bij Okhuysen terecht. Klantbeleving en verkoop zijn skills die zij tot in haar tenen bezit en die gaat ze nu inzetten om onze klanten de beste wijnbeleving te geven.
Jonathan Nieuwenweg
Wijnadviseur
Jonathans achtergrond ligt in de horeca, bij zowel hotels als restaurants. Zijn passie voor wijn is ontstaan tijdens de opleiding aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Tijdens deze opleiding is Jonathan een half jaar in Zuid-Afrika geweest voor een wijnstudie aan de Cape Wine Academy, en daarna is hij nog een jaar voorzitter geweest van een studenten-wijnvereniging. Jonathans hobby’s zijn muziek maken (drums, gitaar en piano), koken en lekker eten.
Jonathan's huidige favoriete wijn
Radice - Lambrusco di Sorbara Frizzante
Wander Deijns
Wijnadviseur, WSET3
Wander heeft een grote passie voor wijn-spijscombinaties
sinds hij de opleiding tot gastronoom-sommelier heeft afgerond. Wander is
sommelier geweest bij verschillende restaurants en wijnbars. Tegenwoordig
zijn het vaak Italiaanse en Duitse wijnen waar zijn voorkeur naar uitgaat, maar
hij gaat nog regelmatig bij zijn eerste wijnliefde op bezoek: de Elzas. In zijn vrije tijd fietst Wander veel, kookt hij graag en gaat
hij regelmatig op reis naar wijngebieden in Europa.
Wanders huidige favoriete wijn
Valpolicella
Woudt Stroo
Wijnadviseur Horeca, Gastronoom-Sommelier
Woudt heeft een bruisende wijncarrière! Hij startte bij Hotel de L’Europe te Amsterdam, en groeide vervolgens naar Merlet* in Schoorl door tot Maître-Sommelier. Zijn daarop volgende stap was Maître-Sommelier bij Restaurant Chapeau!** te Bloemendaal. Dit werk ging Woudt fantastisch af –hij werd zowel in 2013 als in 2014 door Gault Millau genomineerd tot één de vijf meest talentvolle sommeliers van Nederland.
Bas Kastelein
Wijnadviseur Horeca, Vinoloog
Gevormd bij de Gouden Ton, maar doorgebroken bij Okhuysen. Bas is in
contact met de meeste toprestaurants van Nederland en met vele andere mooie
horecazaken, van strandpaviljoen tot wijnbar. Bas heeft als geen ander het
vermogen om met de klanten mee te denken en hun successen te vergroten.
Xavier Kat
Directeur-eigenaar
Na vijf jaar Bordeaux kwam Xavier in
1999 bij het bedrijf, waar hij sinds 2001 ook directeur-eigenaar is. Met zijn
komst werd het bedrijf verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Xavier is
tevens Vice Voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse
Wijnhandelaren, docent aan de Wijnacademie en maakt deel uit van het bestuur van de International
Wine Clubs Association.
Xavier's huidige favoriete wijn
Saint-Joseph rouge
Yves van Maren
Manager Operations, Vinoloog
Yves startte na het afronden van de Hoge Hotelschool met een baan in de
horeca. Zo kwam hij al snel in contact met Okhuysen, waar hij op de
binnendienst aan het werk kon. Tegenwoordig is Yves Manager Operations,
betrokken bij de inkoop en lid van het MT.
Yves's huidige favoriete wijn
Cies blanco - Rías Baixas
Marc Keulen
Algemeen Manager
Marc begon zijn loopbaan in de wereld van banken en verzekeraars, maar
maakte zestien jaar geleden de overstap naar de wijnwereld. Bij Okhuysen houdt hij
zich vooral bezig met financiële zaken, verzekeringen, contracten, debiteuren
en personeel. Bovendien werkt hij mee aan onze wijnbladen.
Marc's huidige favoriete wijn
Soave
Brenda ten Brinke
Directie-assistent, Vinoloog
Brenda werkte enkele jaren op de binnendienst voordat ze de assistent
werd van Xavier. In die hoedanigheid is ze bij vele zaken betrokken: van de
organisatie van evenementen tot aan de marketing. Brenda schrijft ook mee aan onze wijnbladen.
Brenda's huidige favoriete wijn
Laudun rouge - Côtes du Rhône Villages
Mervyn Snel
Manager Marketing
Mervyn startte bij Okhuysen als interimmer via de Endeavour Group, waar hij zijn expertise in strategische (online) marketing opdeed. Als specialist adviseerde hij hierin verschillende organisaties, waar Okhuysen onder andere een van was. Mervyn stapte over naar de wijnwereld, waar hij met zijn ongekende kwaliteiten de zichtbaarheid en bereikbaarheid van Okhuysen weet te optimaliseren en met veel enthousiasme het marketingteam van Okhuysen aanstuurt.
Mervyn's huidige favoriete wijn
La Dula Garnachas de Altura - Rioja
Femke Pruis
PR & Content Marketeer, Vinoloog
Femke houdt bijna net zoveel van schrijven als van wijn. De rol van PR-vrouw bij Okhuysen is haar dan ook op het lijf geschreven. Met een achtergrond in Brusselse beleidsvorming, kwam ze via een Haagse omweg terecht op de vinologenopleiding. Een verademing om omringd te zijn door zoveel mede-wijnfanaten! Precies hetzelfde gevoel kreeg ze toen ze voor het eerst bij Okhuysen binnenstapte; alsof ze er eigenlijk altijd al was geweest.
Femke huidige favoriete wijn
Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age
Elisa Duivestein
Content Marketeer
Elisa werkt sinds juli 2018 bij Okhuysen. Afgestudeerd om als redacteur bij een tijdschriften- of boekenuitgeverij te werken ... Nu is het zover! Ze coördineert de productie van het magazine Vinée Vineuse en schrijft daar ook voor. Verder schrijft Elisa blogs voor de website en is ze druk op social media. Haar passie voor wijn komt bij Okhuysen samen met haar achtergrond in de media. Elisa verwondert zich graag en haar favoriete wijn wisselt wekelijks (zo niet dagelijks).
Max Funcke
Wijnadviseur, Vinoloog
Max is een echte levensgenieter die vindt dat we in het leven meer mooie momenten moeten delen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wijn één van zijn passies is. Max deelt deze passie het liefst met zoveel mogelijk mensen: hij vindt het leuk om nieuwe wijndrinkers te helpen hun eigen smaak te ontdekken, maar gedetailleerde gesprekken met ervaren proevers schuwt hij ook niet. Voordat Max het team in de Gierstraat kwam versterken woonde hij in Valencia, maar hij komt oorspronkelijk uit Haarlem. Bij Okhuysen voelt hij zich als een vis in het water. Inmiddels geeft Max ook diverse proeverijen.
Max huidige favoriete wijn
Coma Vella - Priorat Tinto
Milton Verseput
Wijnadviseur, Sommelier, Docent
Milton is geen onbekende in Haarlem en omstreken. Hij heeft 18 jaar als sommelier gewerkt in verschillende toprestaurants zoals De Bokkedoorns**, Merlet en Olivijn. Hij houdt van sporten zoals wielrennen en voetbal maar is ook regelmatig hardlopend in de duinen te vinden. Milton is ‘klassiek opgevoed’ zoals hij zelf zegt en dus gaat zijn voorkeur uit naar wijnen uit de Rhône en de Loire, maar hij is ook fervent liefhebber van Zuid-Afrikaanse wijnen.
Milton's huidige favoriete wijn
Coma Vella - Priorat Tinto
Jeroen Knegt
Manager Logistiek, Vinoloog
Jeroen
viert dit jaar zijn tienjarig jubileum bij Okhuysen. Hij begon bij ons als
jongeling op de binnendienst, maar maakte vorig jaar de overstap naar de
logistieke afdeling, waar hij het team op enthousiaste wijze aanstuurt. Als
manager van onze logistieke operatie is hij verantwoordelijk voor alle in- en
uitgaande wijnen en hij kent ons magazijn dan ook op zijn duimpje. Deze vinoloog
van de Wijnacademie mag in zijn vrije tijd ook graag genieten van een goed glas
wijn.
Jeroen's huidige favoriete wijn
JUST Riesling trocken - Nahe
Cock Flaton
Logistieke planning, Vinoloog
Cock is een van de oudgedienden van het bedrijf; alhoewel hij zich zelf
nog heel jong voelt, draait hij al dik dertig jaar bij ons mee. Hij beleefde
vele veranderingen en groeide als volmaakt autodidact mee met het bedrijf. Cock
is onder meer verantwoordelijk voor de planning van de buitenlandse transporten
en voor accijnzen en facilitaire zaken.
Roy van Veenendaal
Logistiek Medewerker
Roy is inmiddels alweer dik twintig jaar bij ons in dienst en kent niet
alleen het magazijn als zijn broekzak, ook heeft hij een grote affiniteit voor
wijn ontwikkeld. Op onze vrijdagmiddagborrel kan hij bij het proeven dan ook
scherp uit de hoek komen. Gelukkig is hij op zijn heftruck ook zeer behendig en
zet hij dagelijks keurig en in rap tempo vele bestellingen klaar.
Roy's huidige favoriete wijn
Tierra Alta en 2 maderas - Ribera del Duero
Maurice Hobo
Logistiek Medewerker
Maurice is sociaal, rustig en een energieke collega. Met zijn logistieke ervaringen en achtergrond is Maurice een waardevolle toevoeging binnen het magazijnteam. Maurice heeft een grote affiniteit met wijn en sport, zoals hockey!
Maurice's huidige favoriete wijn
Tierra Alta en 2 maderas - Ribera del Duero
Annemieke Greebe
Register Accountant
Annemieke is gek op cijfertjes en excelsheets. Met haar ervaring en
achtergrond is onze RA een belangrijke dame binnen Okhuysen. Bovendien brengt
ze altijd een enorme dosis energie en gezelligheid mee naar het kantoor.
Annemieke's huidige favoriete wijn
Colagón verdejo - Rueda
Natascha de Boer
Financieel administrateur
Natascha drinkt bijna geen druppel wijn, maar draait haar hand niet om voor welke klus dan ook. Van de administratie, binnendienst tot het magazijn, Natascha is van alle markten thuis. Gaat de telefoon, de deurbel, of moeten er honderden enveloppen de deur uit?
Zij fixt het. In september 2018 begonnen als versterking voor het Okhuysen team, maar nu al niet meer weg te denken deze duizendpoot!
Natascha's huidige favoriete wijn
Moscato d'Asti
Menno Wigmore
Winkelmanager, WSET Diploma Course
Menno startte zijn carrière als vormgever en projectleider bij ontwerpbureaus in het binnen- en buitenland. Na het behalen van de WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits, maakte hij van zijn passie voor wijn zijn werk. Met enthousiasme en kennis geeft hij wijnadviezen in onze winkel. Hij volgt op het moment de WSET Level 4 Diploma Course.
Menno's huidige favoriete wijn
Samas - Isola dei Nuraghi
Marieke Beekman
Wijnadviseur, Vinoloog
'Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard,
duik diep en kom terug' - Spinvis.
Marieke werkte al eerder bij Okhuysen en is eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Met haar ervaring als restaurateur, gastvrouw en vinoloog, springt zij af en toe bij in onze winkel aan de Gierstraat. Marieke geeft namelijk op het ROC van Amsterdam als docent les in wijn & gastheerschap.
Max Funcke
Wijnadviseur, Vinoloog
Max is een echte levensgenieter die vindt dat we in het leven meer mooie momenten moeten delen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wijn één van zijn passies is. Max deelt deze passie het liefst met zoveel mogelijk mensen: hij vindt het leuk om nieuwe wijndrinkers te helpen hun eigen smaak te ontdekken, maar gedetailleerde gesprekken met ervaren proevers schuwt hij ook niet. Voordat Max het team in de Gierstraat kwam versterken woonde hij in Valencia, maar hij komt oorspronkelijk uit Haarlem. Bij Okhuysen voelt hij zich als een vis in het water.
Max huidige favoriete wijn
Coma Vella - Priorat Tinto