Alle blogs

Recept: Pasteitjes met asperge-eiragout

Door Eva Posthuma de Boer, 20 April 2023

Ingrediënten (voor 8 pasteitjes)
500 g witte asperges
1 groentebouillonblokje
4 eieren
50 g boter
60 g bloem
100 ml volle melk
½ tl nootmuskaat (liefst versgeraspt)
peper en zout
15 g bladpeterselie, fijngehakt, plus een paar takjes om te garneren
8 ragoutbakjes

 

Bereiding:
Schil de asperges en snijd de houtige onderkanten eraf. Zet ze in koud water op met het bouillonblokje en kook ze 7 minuten vanaf het moment dat het water kookt. Prik met een mesje; als dat er doorheen gaat met een beetje weerstand, zijn ze goed. Haal de pan van het vuur en laat de asperges uitlekken. Bewaar het kookvocht! Laat de asperges iets afkoelen.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak in grove stukjes.
Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Smelt de boter in een sauspan. Zeef de bloem erboven en roer door. Gaar de roux al roerend op zacht vuur 1 tot 2 minuten. Schenk geleidelijk 500 ml van het aspergekookvocht bij de roux en blijf goed doorroeren. Voeg de melk toe, verwarm de saus rustig door en roer tot hij mooi bindt. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en het zout.
Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Houd de kopjes apart. Schep de asperge met het ei en de peterselie door de saus. Verwarm de ragout op een heel zacht pitje, roer regelmatig met een pollepel of spatel.
Verwarm de ragoutbakjes in de oven. Schep de ragout in de bakjes, leg de kopjes van de asperges erboven op en garneer met een takje peterselie.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod