Alle blogs

Recept: Hollandse bladsla

Door Eva Posthuma de Boer, 15 June 2023

Ingrediënten (4 personen)
2 kroppen Hollandse bladsla
2 eieren, hardgekookt, geprakt
2 rijpe tomaten, in blokjes
10 gr bieslook, fijngehakt
1 el nat van de zilveruitjes
2 el mayonaise
1 tl ketchup
1/2 tl kerriepoeder
zout en peper
1 ei, hardgekookt, in 8 partjes
12 zilveruitjes

 

Bereiding 
Verwijder de buitenste bladeren van de sla en haal de binnenste los. Was de sla en scheur de grote bladeren in stukken. Droog de sla in een slacentrifuge of in een droge, schone theedoek.
Meng het geprakte ei, de tomatenblokjes en het bieslook in een grote kom. Roer in een klein kommetje het nat van de zilveruitjes, de mayonaise, ketchup en het kerriepoeder door elkaar. Meng de dressing door het ei-tomaatmengsel en breng op smaak met zout en peper. 
Leg de sla in een slabak of op een schaal en schep het ei-tomaatmengsel erop. 
Garneer met de partjes ei en de zilveruitjes.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod