Alle blogs

Recept: Surimisalade

Door Eva Posthuma de Boer, 23 February 2023

Surimi heeft een slecht imago, omdat het vaak als krab wordt verkocht, wat nergens op slaat, want surimi is surimi, en krab is krab. Surimi wordt gemaakt van rest-witvis, wat we toejuichen: liever verwerkt dan vernietigd. Surimi is mager, voedzaam en bevat veel eiwitten. Ik at het al graag, in salades of zelfs zo uit de hand, maar sinds ik heb ontdekt dat de visboer surimi verkoopt met een verfijndere structuur en veel meer smaak dan supermartksurimi, ben ik helemaal hooked.

 

Ingrediënten (4pers):

  • 250 g surimi van de viswinkel
  • 2 eieren
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 theel. kerrie
  • 15 g bieslook, fijngehakt
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 11⁄2 eetl. ketchup
  • 1 eetl. zure room
  • zout en peper


Bereiding:
Kook de eieren in tien minuten hard. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de surimi fijn. Meng alle ingrediënten in een grote schaal door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat kerrie, zout of peper toe.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod