Alle blogs

Recept: Terschellinger salade

Door Eva Posthuma de Boer, 15 June 2023

Ingrediënten (4 personen)
Voor de tuffelmayonaise:
125 ml zure room
250 ml mayonaise
1 el ketjap manis
1 el truffelpasta of -tapenade
1/2 el truffelolie

Voor de salade:
200 gr krieltjes
1 tl dijonmosterd
1el blasamicoazijn
3 el extra vierge olijfolie
zout en peper
250 gr gemengde sla naar keuze 
50 gr alfalfa
20 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
25 gr pompoenpitten, geroosterd
20 gr parmezaan, geschaafd (vlokken)
300 gr botermalse rosbief, in heel dunne plakjes. 

 

Bereiding
Meng voor de truffelmayonaise alle ingrediënten door elkaar. Kook de krieltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Meng voor de saladedressing de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Halveer de krieltjes en doe ze met de gemengde sla, alfalfa, cherrytomaatjes en de rode ui in een kom. Hussel de dressing erdoor. Verdeel de sla over vier borden, bestrooi met de pompoenpitten en parmezaan. Drapeer de plakjes rosbief er elegant overheen, bestrooi met peper en besprenkel met de truffelmayonaise. Zet de rest van de mayonaise op tafel, met wat brood om te dippen. 

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod