title

Nr. 4 - 2023

Bekijk de PDF online
title

Hij heet 'petit' maar hij is het niet

Joan Arrufí Peig is in alles een groots wijnmaker.Met zijn uiterlijk, temperament, maar met name ook zijn ideeën over wijnmaken. Die ontleent hij...

Lees verder
title

Het bruist in wijnland

Hoeveel champagne, cava, crémant, lambrusco, pet-nat of enig andere mousserende wijn drinkt ú eigenlijk per jaar? En is dat meer of minder dan voorh...

Lees verder
title

Verfijning uit Australië; Apple Tree Flat Shiraz

In het gehucht Apple Tree Flat in het zuidoosten van Australië volgt Peter Logan zijn eigen weg. Zijn cool-climate wijnen kenmerken zich door een mee...

Lees verder
title

De favoriet van Femke Pruis

Binnen ons team is Femke ‘van de PR’, oftewel het vertellen van de verhalen achter onze wijnen. “De hele dag schrijven over wijn, klinkt als de ...

Lees verder
title

Onder de loep: Tempranillo

In deze rubriek gaan we dieper in op de geschiedenis en de karakteristieken van de beroemdste wijndruiven. Aan de hand van voorbeelden uit ons assorti...

Lees verder
title

In de wijn gedoopt: Vooroordeel

Bordeaux is gelikt, chablis is zuur, Australië dik, Italië duur, ja ook in de wijn zijn vooroordelen fijn. En handig om te hebben. Je kunt ...

Lees verder
title

Het ongekende terroir van Priorat

Tussen de bergen in Zuid-Catalonië houdt zich een even wonderlijk als enigmatisch wijnbouwgebied schuil. Het landschap is van een woeste schoonheid. ...

Lees verder
title

De kelder van Guus Schuijt

Met gevoel voor humor wordt Guus wel de grootste klant van Okhuysen genoemd. Dit staat los van wat Guus jaarlijks bij ons koopt, maar heeft alles te m...

Lees verder
title

Carte Blanche: Als ik het zeggen mag

Welke bijzondere wijnen raden onze winkelmedewerkers aan als zij het voor het zeggen hebben? Marieke Beekman kiest dan voor de Scheurebe van Kathar...

Lees verder
title

Janny van der Heijden: Oogstfeest

Argentijnen zijn dol op vlees. Niet zo gek: het Argentijnse rundvlees staat wereldwijd hoog aangeschreven om zijn geweldige kwaliteit. Nu eten ze dat ...

Lees verder
title

Bubbels in opmars

Champagne, cava, pet-nat, prosecco, crémant, lambrusco. Een poging tot een handleiding.Wellicht is het moeilijk voor te stellen, maar lange tijd w...

Lees verder
title

Aan tafel met wildplukker Edwin Florès

Met wildplukker en paddenstoelenhunter Edwin Florès gaan we in een stadspark op zoek naar de lekkerste wilde paddenstoel van allemaal, eekhoorntje...

Lees verder
title

Het Okhuysen proefpanel proeft de mooiste najaarswijnen

Wie nog dacht dat ons proefpanel de afgelopen maanden genoot van een welverdiend zomerreces, helpen we gelijk maar uit de droom. Er zijn immers altijd...

Lees verder
title

Eva Posthuma de Boer: Proost op Proust

Die Marcel Proust had het zo ontzettend bij het juiste eind, met zijn madeleines. Een hapje, en zoef, terug naar zijn jeugd. Zo werkt het met eten. Ik...

Lees verder
title

Vinologisch: De ene tannine is de andere niet

Tanninen zijn als pixels. Als ze héél fijn en talrijk zijn, dan geven ze wijn een hoge definitie.’ Een dergelijke uitspraak brengt een wijn -en ta...

Lees verder
title

Chili met een klein pepertje

María Luz Marín is een pittige tante. Zij stond als eerste vrouw aan de basis van een Chileens wijnhuis.Inmiddels is de dagelijkse leiding overge...

Lees verder