title

Nr. 5 - 2023

Bekijk de PDF online
title

Een klassieke witte kerst

Het wordt gegarandeerd een mooie kerst met de chardonnay van Verget au Sud. Jean-Marie Guffens maakte deze bourgognestijl chardonnay met tonen van blo...

Lees verder
title

Laat die kerst maar komen!

Kerst! Twee dagen waar we ons jaarlijks op mogen verheugen. En of we nu de geboorte van Jezus Christus vieren of de Kerstman met zijn rendieren verwel...

Lees verder
title

De favoriet van Mervyn Snel

Mervyn is sinds drie jaar werkzaam als marketingmanager binnen Okhuysen. Eerder dit jaar reisde hij samen met Xavier en een filmploeg af naar Zuid-Fra...

Lees verder
title

Deze Primitivo mag niet ontbreken

Dit is wellicht een andere stijl primitivo dan je gewend bent – er komt bij de Tumà namelijk geen hout aan te pas. De druiven worden vergist én ge...

Lees verder
title

In de wijn gedoopt: De uitverkorene

Rosé d’Anjou, weet u nog? Dat was me wat. Daar maakte de naoorlogse generatie goede sier mee op feestjes. Sigaretten op tafel, Anjou in het glas en...

Lees verder
title

Van de bovenste plank: Roches Neuves

In Saumur, aan de oever van de Loire, werkt een wijnmaker met een mythische reputatie. Wie zijn wijnen probeert te omschrijven komt superlatieven teko...

Lees verder
title

De kelder van Nederlands beste sommelier Margot Los

Ze paste niet in het schoolsysteem, omdat ze niet stil kon zitten. Toen ontdekte ze de wijnwereld – en bleek ze de beste van de klas.Op school ko...

Lees verder
title

Carte Blanche met Milton Verseput

In de laatste editie van dit jaar is het woord aan wijndocent en huisfotograaf Milton Verseput.We schrijven het jaar 2016. Ik was sommelier bij ste...

Lees verder
title

Janny van der Heijden: wijn als toetje

Vloeibaar goud. Nee, ik overdrijf niet, de Sauternes Château de Fargues Lur Saluces is tongstrelend en memorabel tegelijk, kortom; de allermooiste zo...

Lees verder
title

Krasse knarren van de wijn

Zet een groep wijnschrijvers met ieder zo’n vijftig jaar aan anekdotes en ervaring bij elkaar voor een natte lunch en ik beloof u een zeer rumoer...

Lees verder
title

Een groene kerst met Eva Posthuma de Boer

Eva Posthuma de Boer maakt er een groot vegetarisch kerstfeest van dit jaar. Haar kookboek vol bourgondische gerechten is de inspiratie voor dit heerl...

Lees verder
title

Een klassieke kerst met Anne-Ruth Dekker

Anne-Ruth Dekker is receptontwikkelaar, foodfotograaf en -stylist. Voor deze kerst heeft ze een speciaal menu voor ons samengesteld. Met een tas vol w...

Lees verder
title

Jean-Marie Guffens; de koning spreekt

Uitgeroepen tot “koning van de chardonnay”. Volgens Robert Parker een van de beste wijnmakers ter wereld. Geliefd om zijn wijnen, verguisd om z...

Lees verder
title

Champagne; maak het feest compleet

Niets is feestelijker dan een mooi (kerst) diner te starten met een champagne van niveau. Met de prestigieuze Cuvée D van het kleine champagnehuis De...

Lees verder
title

Eva Posthuma de Boer; een echte man

Dat mannen vaker rode wijn drinken, en vrouwen vaker witte, wist ik al. Dat de meeste mannen meer en sneller eten dan de meeste vrouwen, ook. Maar er ...

Lees verder
title

Onze witte kerstparels

Een bijzonder diner verdient grootse wijnen. Verwen uw tafelgenoten met de meest spannende, originele en gastronomische wijnen....

Lees verder
title

Onze rode kerstparels

Een bijzonder diner verdient grootse wijnen. Verwen uw tafelgenoten met de meest spannende, originele en gastronomische wijnen....

Lees verder
title

De enige echte Okhuysen Kerstkist

Een fraaie selectie topwijnen van aperitief tot en met het dessert in een houten kist....

Lees verder
title

Vinologisch: een zinderende afdronk

Het proeven van bijzondere wijn kan een revolutionaire ervaring zijn. Paradigma’s verschuiven, en nieuwe inzichten dienen zich aan. In april was ik ...

Lees verder
title

Ons geschenk aan u

Ook dit jaar willen we u weer bedanken voor alle mooie bestellingen van het afgelopen jaar. Ons kerstcadeau is dit jaar deze prachtige fles Châteaune...

Lees verder