Côtes du Rhône 'Mon Coeur'
Côtes du Rhône 'Mon Coeur'

2022 Côtes du Rhône 'Mon Coeur'

J.L. Chave Sélection 0.75l

16.50

14

75

per fles bij 6 flessen,
15,25 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een meesterlijke assemblage van grenache, mourvèdre en syrah van druiven uit Vinsobres en Cairanne. Wilde kruiden, bosbessen, cacao en kruidnagel. De signatuur van Jean-Louis is overduidelijk met precies de juiste balans tussen rijpheid en frisheid. En een geweldige prijs-kwaliteitverhouding!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Een traktatie voor aan tafel, en zeer geschikt als begeleider van culinaire schotels als cassoulet of boeuf bourguignon.

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Côtes du Rhône

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

J.L. Chave Selection

De roem van Jean-Louis Chave is inmiddels zo groot, dat mensen over de hele wereld er van dromen om zijn wijn te mogen drinken; er van dromen dat ze met hem proeven in zijn prachtige kelders durven ze überhaupt niet. Een voorrecht dat ons jaarlijks ten deel valt. Het verhaal van de Chave’s is dan ook uitzonderlijk te noemen. Al 540 jaar maakt de familie wijn op de heuvel van Hermitage en die hele geschiedenis ging het domein in een directe lijn van vader op zoon door. De fami-lie is nederig als het aankomt op wat de natuur hen biedt, maar zeer leergierig en onderzoekend in hun manier van werken. Grote, snelle veranderingen zijn uit den boze, maar een zorgvuldige zoektocht naar een continue verbetering is altijd aan­wezig. Vader Gérard was in de jaren zeventig van de vorige eeuw al een fenomeen en zoon Jean-Louis heeft deze grootse reputatie verder uitgebouwd. Aan de basis van al het succes staat een groots terroir, gevolgd door een immense kennis van dit terroir, een mentaliteit van hard werken en een ongelooflijk oog voor detail, zowel in de wijngaard als in de kelder. Een van de grote geheimen van de Chave’s is de wijze van assembleren van de wijnen. Ieder stukje wijngaard wordt apart gevini­fieerd en opgevoed en vervolgens geassembleerd, waarbij ieder vat afzonderlijk wordt beoordeeld op zijn kwaliteit. Past een vat niet in de assemblage, dan wordt deze niet gebruikt. Naast de wijnen van het eigen domein bezit Chave ook een klein handelshuis, J.L. Chave Sélection, waar hij niet geselecteerde vaten van het domein aan verkoopt, aangevuld met wijn van enkele contractboeren die volgens zijn richt­lijnen werken. De wijnen van dit handelshuis zijn van een zéér hoog niveau en bieden een ongekende prijs-kwaliteitverhouding.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven