Cuvée Caroline - Graves blanc
Cuvée Caroline - Graves blanc

2020 Cuvée Caroline - Graves blanc

Château Chantegrive 0.75l

25

80

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Deze witte Graves is echt een van onze favorieten geworden! Zonder moeite weet deze Cuvée Caroline zich tussen grote witte wijnen uit Pessac-Léognan staande te houden. Zuiver en kruidig met frisse grapefruit en brioche. In de smaak een heerlijk romige en mondvullende textuur met wederom het citrusfruit en een subtiele zilte toets in de zalige lange afdronk.

Schenkadvies

Vanaf 2024 tot 2032, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Halve kreeft van de barbecue met zeekraal en verse limoen.

Gidsbeoordeling

Wine Advocate: 90-92
Neal Martin: 89-91
Het Okhuysen Proefteam: 90-92

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Graves

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Sauvignon blanc (wit), sémillon/semillon (wit)

Domeininformatie

Château Chantegrive

De familie Lévêque bezit dit mediterraan ogende château sinds 1966. Tegenwoordig word het oenologisch advies gedaan door Hubert de Boüard (Château l'Angélus, Saint-Emilion - 1er Grand Cru Classé A).

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven