Gevrey-Chambertin

2017 Gevrey-Chambertin - Domaine David Duband

Domaine David Duband 0.75l

61

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een zeer verleidelijke Gevrey-Chambertin met prachtig rijp donker fruit als kersen. De tanninen zijn fijn en toegankelijk met veel rondeur. De lengte is schitterend en geeft cacao, iets van kruidnagel en kaneel en wederom het rijpe zwarte fruit.

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Gevrey-Chambertin

Biologische certificering

Biologisch gecertificeerd

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Domaine David Duband

David Duband nam in 1991 op jonge leeftijd het familiedomein over. In eerste instantie koos hij net als zijn generatiegenoten voor het maken van wijnen met intensiteit en kracht, maar in 2008 koos hij de weg van de verfijning en sindsdien maakt hij genuanceerde en evenwichtige wijnen vol terroirexpressie. Zo is hij overgegaan op het (gedeeltelijk) vergisten van hele trossen in plaats van te werken met ontsteelde druiven, hetgeen de wijnen meer frisheid en levendigheid geeft. Daarnaast kreeg hij via een investeerder de beschikking over prachtige nieuwe premier-cru- en grand-cruwijngaarden, hetgeen de prestige van het domein verder vergrootte. David wordt gezien als een van de grote wijnmakers van zijn generatie.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen