Orot Roble - Toro
Orot Roble - Toro

2021 Orot Roble - Toro

Bodegas Toresanas 0.75l

9

25

per fles

De lokale tinta-de-torodruiven (synoniem voor tempranillo) voor deze Roble zijn afkomstig van oude stokken ‘bush vines’ en worden met de hand geplukt.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De lokale tinta-de-torodruiven (synoniem voor tempranillo) voor deze Roble zijn afkomstig van oude stokken ‘bush vines’ en worden met de hand geplukt.

Proefnotitie

Een verrukkelijk, uitbundig parfum met tonen van bramen, bessen en specerijen. De smaak is vol en krachtig met zachte, rijpe tanninen, sappig fruit, iets van zoethout en subtiele vanilletonen dankzij een opvoeding van zes maanden op eikenhouten vaten.

Schenkadvies

tot 2025, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Bij stevige (gegrilde) vleesgerechten.

Details

Streek

Castilla-León

Herkomst

Toro

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Toresanas

Het wijngebied Toro ligt in het noordwesten van Spanje. Het landschap is hier licht heuvelachtig, waarbij de beste wijngaarden hoger gelegen zijn. De wijngaarden van Bodegas Toresanas liggen op zo’n 700 meter hoogte en zijn aangeplant op een kleiachtige, kalkhoudende grond. Deze bodem is ideaal voor het verbouwen van het druivenras tempranillo. Mede dankzij de prachtige wijnen die worden geproduceerd door het team van Bodegas Toresanas, geldt Toro als een van de toonaangevende wijngebieden in Spanje. Tinta de toro (tempranillo) is hier dé druif en daar is ook deze Orot (Toro in spiegelbeeld) van gemaakt.

Regioinformatie

Castilla-León

Ten noorden van de hoofdstad Madrid ligt Castilla y León, de grootste autonome regio van Spanje. Deze streek heeft een heel afwisselend landschap, met in het hart uitgestrekte hoogvlaktes en rondom bergketens. Ongerepte natuur wordt er afgewisseld met middeleeuwse steden en dorpjes, gotische kathedralen, kloosters en kastelen. En uiteraard heel veel wijngaarden. De meeste liggen bij de Duero-rivier, die de regio richting Portugal begrenst. Het stroomgebied heeft een uitstekend klimaat voor drie belangrijke DO’s. Meest oostelijk ligt Ribera del Duero, het gebied van de tinto fino. Beter bekend als tempranillo, een druif die hier complexe, stevige wijnen oplevert. Centraal in het gebied ligt Rueda, waar decennialang zware sherry-achtige wijnen werden gemaakt. Met de toenemende vraag naar lichtere wijnen werden massaal nieuwe druivensoorten geplant en innovatieve technieken toegepast. De inheemse verdejo en internationale ster sauvignon blanc geven heel frisse, stuivende wijnen, inmiddels gewild over de hele wereld. De derde, meest westelijk gelegen streek, is Toro. Een wijngebied in opkomst. Hier worden moderne vinificatietechnieken toegepast voor heel sappige en fruitige rode wijnen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven