Saint-Julien
Saint-Julien
Alle wijnen

2017 Saint-Julien

Château Lalande-Borie 0.75l

41

95

per fles

Deze ‘kleine Ducru-Beaucaillou’ hoort bij de verrassingen van 2017! Gemaakt van 66% merlot, aangevuld met 34% cabernet-sauvignon en een jaar opgevoed op Frans eikenhouten vaten (waarvan 30% nieuw).

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Deze ‘kleine Ducru-Beaucaillou’ hoort bij de verrassingen van 2017! Gemaakt van 66% merlot, aangevuld met 34% cabernet-sauvignon en een jaar opgevoed op Frans eikenhouten vaten (waarvan 30% nieuw).

Proefnotitie

Een zeer verleidelijke saint-julien met rijp zwart fruit en toast in de neus. Sappig fruit, een mooie fraîcheur en een iets aardse toon. Verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Reebok met duxcelles van paddenstoel, crème van bataat en een saus van de ree.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Saint-Julien

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Merlot (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Château Lalande-Borie

In 1970 kocht de belangrijke Bordelaise familie Borie – eigenaar van onder andere de prestigieuse Châteaux Ducru-Beaucaillou (Saint-Julien), Grand-Puy-Lacoste (Pauillac) en Haut-Batailley (Pauillac) – 30 hectare grond van een derde cru classé Saint-Julien (Château Lagrange). Het nieuwe Château werd geklasseerd als Cru Bourgeois, maar dan wel een Cru Bourgeois met een top-grond! Grote investeringen werden gedaan in de wijngaard en in de kelders. Zo werden nieuwe wijnstokken aangeplant, werd de afwatering van de grond verder verbeterd en werden moderne gistingstanks gekocht. De vinificatie geschiedt op dezelfde rigoureuze wijze als op hun andere châteaux. Ook hier is het credo het maken van topwijn!

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven