Sancerre rosé
Sancerre rosé

2021 Sancerre rosé

Domaine de la Garenne 0.75l

19

25

per fles

Eigenaren Fabienne en Benoit Godon maken een bijzonder expressieve rosé, van gemiddeld 25 jaar oude stokken pinot noir, afkomstig van percelen met hoofdzakelijk kalkgrond (de beroemde ‘caillottes’) in Verdigny. De wijn wordt op zijn gistsporen bewaard voor extra complexiteit.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Eigenaren Fabienne en Benoit Godon maken een bijzonder expressieve rosé, van gemiddeld 25 jaar oude stokken pinot noir, afkomstig van percelen met hoofdzakelijk kalkgrond (de beroemde ‘caillottes’) in Verdigny. De wijn wordt op zijn gistsporen bewaard voor extra complexiteit.

Proefnotitie

De kleur is mooi licht. De neus is explosief, mooi bloemig en heel fris met tonen van rood fruit van bessen. De smaak is sappig, goed voorzien van fruit en bezit heerlijke frisse zuren. Elegantie ten top!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Charcuterie, voorgerechten met foie gras, gegrild en wit vlees; past ook goed bij kruidige Aziatische gerechten.

Details

Streek

Loire

Herkomst

Sancerre

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Domaine de la Garenne

In Verdigny, in het hart van de Sancerre-streek, is het domein van Bernard-Noël Reverdy gevestigd. Het bestaat uit tien hectare wijngaard, waarvan het merendeel is aangeplant met sauvignon blanc en het overige met pinot noir voor de bescheiden productie van rood en rosé. De grond kenmerkt zich door de beroemde witte ‘caillottes’ (een kalkhoudende kleigrond). Benoit Godon, de schoonzoon van Bernard, heeft samen met dochter Fabienne sinds 2008 de dagelijkse leiding op het domein.

Regioinformatie

Loire

De Loire, die ontspringt in de Ardèche in het Massif Central en uitmondt in de Atlantische Oceaan, is de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier bevinden zich vele wijngebieden die een grote diversiteit aan wijnen voortbrengen. Vanuit de Ardèche stroomafwaarts ligt het eerste belangrijke wijnbouwgebied exact halverwege, op de plek waar de rivier afbuigt van noordelijke naar westelijke richting. Dit is het gebied waar de frisse witte wijnen, gemaakt van sauvignon blanc, vandaan komen. De belangrijkste gebieden zijn: Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Verder stroomafwaarts bij de stad Tours (het gebied Touraine) vinden we de gebieden Vouvray en Montlouis waar zowel droge, als zoete en mousserende wijnen gemaakt worden van chenin blanc. Ten westen hiervan liggen de gebieden Chinon en Bourgueil, waar rode wijnen van cabernet franc de boventoon voeren. Bij het stadje Saumur begint het gebied Anjou-Saumur. Aanvankelijk stond Saumur vooral bekend om zoete rosé-wijnen, maar vandaag de dag er wordt ook rode wijn geproduceerd van cabernet franc. De streek wordt geroemd om droge witte en de edelzoete wijnen van chenin blanc. De belangrijkste gebieden zijn Saumur (wit, rosé en rood), Saumur-Champigny (rood), Anjou (rood en wit), Savennières (wit) en Côteaux du Layon (zoet). Vlak voordat de Loire in de Atlantische Oceaan uitmondt, doorkruist de rivier nog het gebied Pays Nantais. Hier komt de beendroge Muscadet vandaan, gemaakt van de druif melon de Bourgogne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven