Alle blogs

De groene ambities van Montlobre

Door Elisa Duivestein, 04 February 2024

Montlobre is een wijn die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het team zet zich dan ook al lange tijd in voor een betere wereld voor de generaties na ons.

Domaine Montlobre is een dynamisch bedrijf dat staat voor constante kwaliteit en juist deze kwaliteit staat aan de basis van het enorme succes. Tel daar een eerlijke prijs én een duurzame werkwijze bij op en je snapt de hordes trouwe fans wereldwijd. 

 

Afgelopen jaar zette Montlobre opnieuw een grote stap; het domein ontving het prestigieuze B Corporation-certificaat voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Een geweldige prestatie na vijf jaar van hard werken, waarin het bedrijf onder andere is overgestapt op steeds lichtere flessen, ruim 600 bomen rond het domein heeft geplant en met de aanleg van 1000m2 aan zonnepanelen volledig energieneutraal werkt. Het B label stelt hoge normen aan de sociale en ecologische impact van een bedrijf. Dat Montlobre nu dit certificaat in de zak heeft, is zowel een kers op de taart als een beloning voor alle inzet van de afgelopen jaren.


De ambities zijn groot
Bruno le Breton, eigenaar van Montlobre vertelt: “Het B-label was nooit een doel op zich, maar is wel belangrijk voor onze profilering. Onze partners en toekomstige partners weten met wie ze werken en waar wij voor staan. Desalniettemin reiken mijn ambities altijd verder. Wat kunnen we meer doen om nóg groener, nóg duurzamer en met nog minder impact op het milieu te werken? Ik denk dat je daar als ondernemer en als wijnmaker nooit klaar mee bent.’’

Zo vind je bijvoorbeeld vanaf dit jaar geen capsules meer op de flessen van Montlobre, wederom een stap voorwaarts in het reduceren van materialen. Het team pakte deze verandering aan om ook meteen het etiket op te frissen. Wij zijn enorm blij met het resultaat en vinden dat de verpakking van de wijn nu nóg beter past binnen de filosofie van Montlobre.

“Het B-label was nooit een doel op zich, maar is wel belangrijk voor onze profilering. Onze partners en toekomstige partners weten met wie ze werken en waar wij voor staan. Desalniettemin reiken mijn ambities altijd verder. Wat kunnen we meer doen om nóg groener, nóg duurzamer en met nog minder impact op het milieu te werken? Ik denk dat je daar als ondernemer en als wijnmaker nooit klaar mee bent.’’

Bruno le Breton

Bruno le Breton

Eigenaar van Domaine Montlobre

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod