Les Frères Laffitte

Les Frères Laffitte

Door Elisa Duivenstein | 8-6-2021

De Fransen zelf zijn er gek op: Gascogne, de lichtvoetige, frisse witte wijn uit le Sud-Ouest, die heerlijk smaakt als aperitief, bij een oestertje of een salade. En ook in ons eigen land zijn er veel liefhebbers voor deze wijn. Toen het huis Lalanne besloot om niet verder te gaan met deze goed geprijsde allemansvriend, moesten wij naarstig op zoek naar een waardige vervanger. Bijna hadden we de hoop al opgegeven... totdat we in contact kwamen met de Frères Laffitte. Twee vrolijke Franse heren met een enorme bevlogenheid! Op hun prachtige familiedomein maken zij sinds enige jaren sublieme wijnen!


Toen de broers Sébastien en Christophe het familiedomein in 2003 overnamen, bliezen zij het bedrijf in de Gasgogne onmiddellijk nieuw leven in. Terwijl er tot die tijd enkel armagnac geproduceerd werd, kozen de boers voor een andere koers. De een met een passie voor de wijngaard en de ander voor het werk in de kelder, was de stap naar wijn maken snel gemaakt. Op de typische zandbodems van Bas-Armagnac maken zij lichte, plezierige wijnen gemaakt met een alcoholpercentage dat niet boven de 12% uitkomt. Duurzaamheid is hier een belangrijk thema en in al hun keuzes wordt een gezonde en evenwichtige natuur centraal gezet. Hun harde werk bleef niet onopgemerkt en al snel verwierven de frères Laffitte grote bekendheid in Frankrijk en nu ook daarbuiten.


Sébastien en Christophe koesteren de frisheid in hun wijnen. Zij oogsten dan ook ’s nachts en kiezen voor de witte wijn voor een opvoeding sur lie (op de fijne gistsporen) voor extra complexiteit. Gemaakt van colombard en sauvignon, is Le Petit Gascoûn blanc het ultieme visitekaartje van het domein. De uitgesproken neus van citrus en wit fruit onthult frisse aroma’s van munt en kruiden. De smaakaanzet is mooi strak met expressieve tonen van citroen en mineraliteit. Zorgeloos genieten van kwaliteit voor een eerlijke prijs!

Producten


Le Petit Gascoûn blanc - Côtes de Gascogne

2020 Le Petit Gascoûn blanc - Côtes de Gascogne

Les Frères Laffitte 0.75l

6 10 6.75

per fles bij een afname van 6 / 6,30 per fles

Le Petit Gascoûn rouge - Côtes de Gascogne

2019 Le Petit Gascoûn rouge - Côtes de Gascogne

Les Frères Laffitte 0.75l

6 10

per fles bij een afname van 6 / 6,75 per fles