Alle blogs

De Pays d'Oc wijnen van Louis Max en David Duband

Door Femke Pruis, 29 February 2024

Deze toonaangevende wijnmaker uit de Bourgogne is geliefd om zijn verfijnde wijnen, met balans en complexiteit. Het bekende huis Louis Max riep zijn hulp in, wat uitmondde in een briljante samenwerking met de signatuur van Duband.

Zoals het wel vaker gaat bij wijnmakers met een artistieke inslag, krijgt Duband behoefte aan een nieuwe uitdaging. Hij gaat op zoek naar een nieuw project. In Maison Louis Max vindt hij de ideale samenwerkingspartner en samen besluiten ze hun blik naar het Franse zuiden te richten. In de Languedoc, met zijn mediterrane invloeden, gevarieerde microklimaten en prachtig gelegen wijngaarden, vindt Duband precies dat nieuwe canvas waarop hij zijn creatieve visie kan projecteren.

De verfijning van Bourgogne met de mediterrane allure van de Languedoc

Femke Pruis

Voor beide partners staat vast dat dit project een eerbetoon moet worden aan chardonnay en pinot noir, druiven waarmee David thuis in de Côtes de Nuits furore maakt. Met deze twee wijnen laat Duband zien dat zijn vakmanschap niet beperkt blijft tot de vertrouwde gronden van zijn thuisbasis, maar dat hij met druiven uit een warmer klimaat ook uit de voeten kan. Door een uitgekiende vinificatie en opvoeding, speelt hij het klaar om wijnen te produceren die zowel de verfijning van Bourgogne als de mediterrane allure van de Languedoc belichamen. Het resultaat is even verrassend als herkenbaar de stijl van Duband. Even zo verrassend aan deze wijnen is het prijsverschil met de noordelijke broertjes. De Languedoc is vele malen groter dan de Bourgogne, het land is er minder schaars. Ook is het er warmer, wat garant staat voor gezonde, rijpe druiven en een beter rendement. De voornaamste uitdaging hier is om wijnen te maken met voldoende frisheid. Maar wie deze chardonnay en pinot noir proeft, weet direct dat David Duband daar met verve in is geslaagd.

2022 Chardonnay - Pays d'Oc

2022 Chardonnay - Pays d'Oc

11.50 10 95

per fles bij 6 flessen,
12.50 per fles

2022 Pinot Noir - Pays d'Oc

2022 Pinot Noir - Pays d'Oc

11.50 10 95

per fles bij 6 flessen,
12.50 per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod