Alle blogs

In de Loire wemelt het van de verhalen

Door Xavier Kat, 20 April 2023

De mensen die ons volgen op Instagram en Facebook hebben al volop kunnen meegenieten van de diverse inkoopreizen die we dit jaar al maakten, de domeinen die we hebben bezocht en de wijnen die we proefden. Aan de enigszins jaloerse reacties die daar regelmatig op volgen, zijn we inmiddels gewend. En bovendien hebben die mensen groot gelijk. Deze reizen zijn natuurlijk fantastisch en wij noemen het nog werk ook. Maar heus, dat is het ook. Om goed in te kunnen kopen, de laatste ontwikkelingen te zien en u, onze klanten, te kunnen voorzien van de meest gedetailleerde en relevante informatie, moet je bij de boeren langs. Dan neem je de tijd om elkaar rustig te spreken, met elkaar te proeven, de wijngaarden in te gaan en de kelders te bezoeken. Tijdens deze bezoeken schrijf ik schriften vol met allerlei informatie en proefnotities. Denken dat je alles onthoudt, is jezelf voor de gek houden. Dus schrijf ik en het hele reisteam schrijft braaf mee. En daardoor kunnen we terug in Haarlem alle informatie rustig weer eens teruglezen en delen met onze collega’s en onze klanten.


Het is een van die bijzondere kanten van het product waar we mee werken. We kunnen u alleen maar écht enthousiast maken als we de wijnen die we verkopen ook daadwerkelijk geproefd hebben en weten waar we het over hebben. En die boodschap wordt nog krachtiger als je er bent geweest, alles hebt gezien en hebt kunnen ervaren wat er voor ieder van de producenten echt belangrijk is in zijn of haar werk. Iedere boer heeft een uniek verhaal en daar kom je alleen ter plekke achter. Dit ervaarden we eens te meer tijdens onze reis door de Loirevallei, waar sommige reisgenoten nog niet eerder waren geweest. Alle bezoeken waren geweldig, maar toch sprong er een aantal uit, juist omdat ze ons verrasten. Domeinen waar de verwachtingen wellicht lager waren, maar waar de bevlogenheid van de producent en de manier van werken een enorme indruk maakten. 

Tijdens onze bezoeken schrijven we onze schriften vol

Zulke momenten zorgen ervoor dat je een beetje verliefd wordt op de wijnen. Zoiets dergelijks voelden we eigenlijk allemaal tijdens ons bezoek aan Domaine Brisebarre in Vouvray. Ook bij het bezoek aan onze nieuwste, fantastische aanwinst Terre de l’Élu uit Anjou. Maar dit is niet het enige nieuwe domein dat wij onlangs toevoegden aan ons al zo brede assortiment. Nee, we deden ook een geweldige ontdekking in een echt cool climatezone in Australië, waar geweldig spannende en originele wijnen worden gemaakt tegen zeer vriendelijke prijzen. Ook voor u het ontdekken waard!

 

Verder namen we een kijkje in de bijzondere wijnkelder van Xavier Auerbach, Nederlands recordhouder qua aantal gepubliceerde proefnotities op Cellar-Tracker, interviewden we Paltrinieri, het fenomeen uit Lambrusco en hebben we weer mooie columns van Aad Kuijper, Janny van der Heijden en Eva Posthuma de Boer. Naast vele andere mooie bijdragen uit ons eigen team hebben we ook nog een heerlijke selectie wijnen in de aanbieding, waarmee de zomer weer een stukje dichterbij komt.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod