Blogs

Baskisch visstoofgerecht met asperges

Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021

Baskisch visstoofgerecht met asperges

Merluza Koxkera con espárragos – Baskische heek met asperges en venusschelpenIngrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):- 500 gram witte asperges- 4 moten heek (ca. 200g per stuk)- 30 milliliter vierge olijfolie- 3 tenen knoflook (fijngehakt)- 1 half Spaans pepertje (fijngehakt)- 100 milliliter witte wijn- 3 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)- 24 grote venusschelpen- 25 milliliter water...

Lees verder
Risotto met witte asperges en kaneel

Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021

Risotto met witte asperges en kaneel

Uit de Italiaanse provincie Veneto, zo naar de Nederlandse keuken. Door de toevoeging van kaneel nét even anders dan anders.Ingrediënten (voorgerecht voor 4 personen):- 500 gram witte asperges- 75 gram koude boter in blokjes- 100 milliliter witte wijn- 15 milliliter olijfolie- 300 gram risotto rijst (Carnaroli of Vialone Nano)- 650 milliliter groentebouillon - 2 theelepels gemalen kaneel- 25 gra...

Lees verder
Hartige taart met groene asperges

Door Wat Schaft de Podcast, 5 april 2021

Hartige taart met groene asperges

Een blind gebakken bodem, een lekkere liaison met groene kruiden en afgemaakt met een jonge geitenkaas.Keukengereedschap:- Bonen of blindbakkorrelsIngrediënten (hoofdgerecht voor 4 personen):- 500 gram groene asperges- 1 pak bladerdeeg in velletjes of aan een stuk (300-500 gram)- 200 gram zachte geitenkaas- 4 eieren- 300 milliliter crème fraiche- Bos gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, bla...

Lees verder
Paasrecept: Gegrilde lamskoteletten met verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes

Door Elisa Duivestein, 23 maart 2021

Paasrecept: Gegrilde lamskoteletten met verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes

Lamsvlees is typisch iets voor het voorjaar, want dan is het vlees op z’n malst. Ga in dit geval dan ook voor de pure smaak en beperk het kruiden of marineren tot het minimale. De verse tuinbonen en nieuwe aardappeltjes maken het voorjaarsgerecht compleet.Ingrediënten (voor 4 personen):12 lamskoteletjes600 gram nieuwe aardappelen400 gram verse tuinbonen2 sjalotjes 100 gram roomboter 1 el witte ...

Lees verder
Paasrecept: Zelfgemaakte pasta met voorjaarsgroente en morieljes

Door Elisa Duivestein, 23 maart 2021

Paasrecept: Zelfgemaakte pasta met voorjaarsgroente en morieljes

Dit gerecht staat in Italië voor het begin van de lente, primavera. Het lekkerst is natuurlijk om de pasta zelf te maken, maar je kunt deze ook vervangen door je eigen favoriete pasta. Farfalle is een prima alternatief!Ingrediënten (voor 4 personen):400 gram bloem4 eieren1 el olijfolieZeezout en versgemalen peper20 gram gedroogde morieljes1 el roomboter2 sjalotten 200 ml droge witte wijn200 ml g...

Lees verder
Paasrecept: Groene asperges met geroosterde eendenborst

Door Elisa Duivestein, 23 maart 2021

Paasrecept: Groene asperges met geroosterde eendenborst

Hoewel je bij witte asperges echt tot het seizoen moet wachten, is de groene variant gelukkig het hele jaar door verkrijgbaar. Toch haal je met dit gerechtje echt het voorjaar in huis. Door het grillen komen de aardse smaken van de asperge mooi naar voren wat weer heerlijk combineert met het fris-zure van de frambozen vinaigrette.Ingrediënten (voor 4 personen):16 groene asperges2 eendenborstfilet...

Lees verder